De Unicoz onderwijsgroep

Unicoz-onderwijsgroep

 
De Unicoz onderwijsgroep is de grootste onderwijsorganisatie in Zoetermeer en omstreken.
De Unicoz onderwijsgroep bestaat uit voortgezet en primair onderwijs. In totaal 23 basisscholen, waarvan 11 katholiek, 10 christelijk (waaronder 1 reformatorisch), 1 interconfessioneel en 1 voor speciaal basisonderwijs.
 
Het voorgezet onderwijs bestaat uit het Oranje Nassau College Clauslaan en het Oranje Nassau College Parkdreef. Op het ONC Clauslaan zijn de opleidingen basis, kader, mavo en mbo (niveau 2) gevestigd. Op het ONC Parkdreef mavo, havo, atheneum en gymnasium. 
 

Uitgangspunt

De Unicoz onderwijsgroep laat zich inspireren door de bijbel, door Jezus van Nazareth en de daarbij horende christelijke waarden en tradities. Vanuit het evangelie is een houding van verwondering een belangrijke basis voor religiositeit.
We staan voor een zelfbewust zoeken naar inspirerend onderwijs; naar wat er toe doet. We willen de kinderen overbrengen dat het leven ondanks zijn zorgmomenten ten volle waard is om geleefd te worden. We staan voor onze idealen en komen er volmondig voor uit. We willen met trots spreken over onze eigen onderwijsorganisatie en willen ons graag hierop laten aanspreken.
 

Doelstelling

De Unicoz Onderwijsgroep stelt zijn scholen in staat en motiveert hen het beste onderwijs te geven voor ieder kind. Dit onderwijs moet er voor zorgen dat iedere leerling optimaal toegerust op het gebied van kennis en vaardigheden van school komt, zodat succesvolle deelname aan het vervolgonderwijs en de maatschappij mogelijk wordt.
 
Binnen Unicoz handelen wij vanuit de volgende kernwaarden: uniciteit, inspiratie, openheid en solidariteit
Zie www.unicoz.nl